Dyre regninger etter ferien?

Ferien kan være en sann velsignelse, men bare hvis man har hatt kontroll på økonomien underveis! Nå skal det sies: norske forbrukere får beskjed om å bruke kredittkortet når de er i utlandet på ferie og dette er naturligvis et fornuftig valg. Det som da er viktig er at man ikke har brukt av feriepengene sine også, slik at man har råd til å cashe ut kortet når man kommer hjem. Dette er essensielt ellers vil man ende opp med dyre regninger hver eneste måned i lang tid for å klare å betale for feriereisene – og det er du så absolutt ikke tjent med. Det kan hende at du allerede har opplevd dette, men da har du forhåpentligvis lært av det som da skjedde. Det er enkle metoder for å fikse opp i dette rotet, men du må jo allikevel gjøre opp for forbruket du har hatt – men det kan bli billigere.

Kredittkort flest er det høye renter på og hvis man skal betale ned på slike over tid så er det enkelt og greit bare én ting som gjelder: ikke gjør det. Det finnes andre løsninger som du er bedre tjent med og her er det enkelt og greit en refinansiering som må til. Hvis familien har brukt flere kredittkort på den samme turen er det i tillegg bare å slå sammen disse gjeldspostene og innfri dem med et lån som har lavere renter – om så et forbrukslån.

Nå finnes det en rekke selskaper er ute på markedet som kan hjelpe deg med dette og slike lånemeglere fungerer utrolig bra. De leter opp det beste lånet til ditt formål, og det beste lånet er naturligvis det lånet som er billigst – altså har de laveste rentene. Slå sammen gjelden og innfri den med et billigere lån og du har dermed en fast nedbetalingsplan som sørger for at du er ferdig med gjelden din før neste ferie kommer – og som sagt: forhåpentligvis har du tatt lærdom av dine dyrekjøpte erfaringer.