En spontan kontantkasse

Å befinne seg i en situasjon hvor man har et spontant behov for penger er noe de aller fleste av oss kjenner meget godt til, og vi har nok befunnet oss der en rekke ganger en eller annen gang i livet.

Det kan være at reisebudsjettet har blitt sprengt, eller det kan være at vi plutselig har fått en lekkasje gjennom et vindu som kommer på et svært ubeleilig tidspunkt, rent økonomisk sett. Da er gode råd fine å ha, og det kan derfor være kjekt å opprette en spontan kontantkasse som man kan ha å ta av. En slik kan også kalles for en bufferkonto, og med det mener vi rett og slett at man bestandig skal ha penger i bakhånd når det stormer som verst rundt utgiftene våre.

Det kan for mange være vanskelig å være disiplinert nok til å spare opp midler til en ferie eller til en slik buffer, og da kan det for mange være løsningen å låne disse pengene og heller bli trukket automatisk hver måned på et lån. Et slikt uspesifisert lån kan være vanskelig å få på normalt vis i banken og dermed kan et usikret lånealternativ være en god løsning.

Slike lån har en høy status i Norge og det er utallige personer som søker på lån som dette hver eneste dag. Ettersom det er usikret kan det også brukes til det man vil, og så lenge man har økonomi til å bære denne utgiften vil man ha muligheten til å få det innvilget. Skremselspropagandaen som fremkommer i avisene til stadighet kan man i stor grad se bort fra, og det er slett ikke alle som får innvilget slike lån. Bankene har strammet inn praksisen betydelig og rentene har også blitt mye bedre enn hva de har vært. Rentene man får gjenspeiler risikoen som banken tar, og uten sikkerhet i fast eiendom/objekter, vil inntekt og gjeldsnivå ha stor betydning.