Ferie for alle – et flott prosjekt

I Norge er det en kjent sak at vi har en forholdsvis god økonomi, men selv om vi klarer oss med både mat, regninger og utstyr så er det langt i fra alle familiene som har muligheten til å reise på ferie med sine barn. Det er naturligvis veldig forståelig at dette kan være en sår følelse for både voksne og barn, men når forutsetningene for en ferie rett og slett ikke er tilstede så har man faktisk ikke muligheten til det.

Mens andre familier kanskje allerede når forbereder seg til hva som trengs for en ferie så er det langt i fra alle som sitter og gjør det samme rundt om i Norge i dag. Deres økonomi er kanskje så trang at ferie er noe de må se langt etter, og da blir hjemmeferie kanskje den eneste muligheten. Da forsøker mange å gjøre det beste ut av situasjonen og gi sine barn de opplevelsene de har muligheten til og for eksempel kan turer i skog og mark være et alternativ. Barn ønsker derimot, og naturligvis, å oppleve noen ting og få ta del i forskjellige aktiviteter, og da blir en ferie som dette forståelig nok bare et litt kjedelig alternativ.

I Vestfold har man i 15 år hatt prosjektet Ferie for alle, og dette er et alternativ som burde vært tilgjengelig over hele landet! I år har senteret utvidet tilbudet til å gjelde hele 250 barn og voksne over en periode på totalt seks uker, og hver av familiene som får være med får en liten ferie på 5 dager.

Der får man delta i en rekke aktiviteter og voksne med sine barn får en kjærkommen avveksling og kanskje en liten følelse av å være på ferie. Man kan enten bo i en egen hytte eller i hovedhuset hvor det finnes massevis av rom. Som om ikke det var nok så er senteret i tillegg godt kjent for å lage veldig god mat til sine gjester, så her er det ingen tvil om at man vil kunne kose seg glugg i hjel.

Et fantastisk tilbud som gir mange barn muligheten til å oppleve en liten ferie, og dette er noe man skulle fått til flere steder rundt omkring i landet!