Fornuftig reisetips

I forbindelse med reiser er det alltid fornuftig å gjøre seg så gode forberedelser som overhodet mulig. I denne artikkelen skal vi nevne litt om dette med å bruke kredittkort som betalingsmiddel og hva som er fordelene med det.

Først av alt skal vi konkludere: bruk kredittkort når du skal på ferie eller på en reise. Det er så enkelt og greit. Har du ikke råd til å dra på en ferie skal du naturligvis ikke bruke kredittkortet til å betale for deg ettersom du da bruker penger som du egentlig ikke har, men har du spart opp til en ferie skal du bruke dette kortet. Når du kommer hjem gjør du opp kortet med de pengene du har spart opp – helt enkelt.

Men hvorfor skal du bruke kredittkortet? Også det er helt enkelt: det dreier seg selvsagt om trygghet for pengene for din del, og dette har du sikkert hørt flere ganger før. Blir du svindlet, mister kortet etc. så er det mye bedre at det er kredittkortet ditt det går utover enn bankkortet som tilhører lønnskontoen din. Forsvinner pengene er det ikke din konto som tømmes. Verre enn dette er det ikke.

En annen fordel er at du får et veldig oversiktlig og fint reiseregnskap hvor all bruken på turen er dokumentert i form av en spesifisert faktura. Da kan du enkelt sammenligne bruken med alle kvitteringene du har tatt vare på. Dette er veldig smart og gir deg en flott oversikt over hva alle pengene du har brukt har gått til. Du vil da også kunne avdekke hvis det har forekommet uautoriserte trekk fra kredittkortet som du ikke kjennes ved. Har det skjedd slike ting melder du i fra til kredittkortselskapet og kan dermed dokumentere med kvitteringene du har tatt vare på.

Legg deg opp en slik vane når du er ute på tur og du vil dra stor nytte av kredittkortet.