Hva med å feriere hjemme?

Det er mange som er urolige for å reise ut i verden slik situasjonen er i dag, og med mindre man skal ut på en øy langt ute i havet så er mange naturlig nok litt engstelige.

Det vi snakker om er naturligvis urolighetene i Europa, og det er Paris og Brussel i særdeleshet vi tenker på. Vi vet at terrorister går etter store forsamlinger og gjerne etter feriesteder i land som Tunisia og Egypt, og dette har ført til at tilbudet til slike steder har blitt kraftig redusert. Dette er en helt naturlig konsekvens, men det er interessant å se hvordan dette påvirker nordmenns generelle ferieplaner? Vil like mange feriere i utlandet også i år, eller vil flere ha en ferie hjemme? Kanskje velger noen å gjøre noe så enkelt som å leie seg en campingvogn og kjøre rundt eller legge turen innom Sverige?

Det er ikke godt å si, men én ting kan vi si: det er veldig mye å oppleve her på hjemmebane også! Vi kan anbefale at dere setter dere i bilen og kjører kysten nedover landet – det er en utrolig flott opplevelse som virkelig anbefales. Alternativt kan dere kanskje besøke familie dere har en eller annen plass i landet, eller rett og slett leie et hus en eller annen plass og reise dit med fly? Husk at ferien i Europa i år kommer til å bli betydelig mye dyrere enn tidligere år grunnet den høye eurokursen. For en stor familie vil dette ha en stor innvirkning på lommeboka, så dette er noe man burde vurdere nøye før man legger avgårde.

Mulighetene er mange og ikke minst har man jo også muligheten til å ha hjemmesommerferie, hvor man har huset som base! Hvorfor ikke utforske nærmiljøet og se hva dette kan by på? Det kan være mange flotte opplevelser der som man kan nyte i fulle drag, og så kan man dra hjem, omgruppere, og suse videre til neste mål. Dette er det mange som praktiserer, og det er jo unektelig slik at å reise på ferie kan være veldig kostbart. Hvis man gjør det på denne måten får man mye tid sammen samtidig som man kanskje sparer noen kroner.