Kjøpt reise på kreditt?

Det er mange som lar seg friste til å kjøpe seg en skikkelig ferietur når været har vært dårlig og prognosene fremover heller ikke er så mye å skryte av. Det er også mange som gjør dette selv om de egentlig ikke har råd, og da er det oftest kredittkortet som brukes, og det kan faktisk vise seg å bli en meget dyr ferie hvis man ikke betaler ned før den rentefrie perioden er over. Man skal bestandig være forsiktig med å handle på kreditt, selv om dette gir mange rettigheter hvis det skulle oppstå problemer med bestillingen. Som oftest gjennomfører man selve betalingen med kredittkort, før man rett etterpå dekker inn beløpet man har brukt med penger man har spart.

Det er i dag svært lave renter i markedet og dette gjelder også våre naboland – Danmark og Sverige opererer sågar med minusrenter og dette er et litt spesielt fenomen. Styringsrenten i Norge i dag ligger på kun 0,5% og dette betyr at det er rekordbillig for Ola og Kari Nordmann å låne penger. Dette kan man utnytte til å gjennomføre gunstige refinansieringer hvis man har behov for å dekke opp for dyr kredittgjeld. Det er jo ingen poeng i å betale en høyere rente enn det man faktisk er nødt til. Refinansier boliglånet ditt for å frigjøre kapital og du kan bruke av den friske kapitalen din til å betale ned reisen som du har kjøpt på kreditt. Dette kan kanskje føles litt surt, men det er bedre å betale en rente på 2-3% enn en rente på 26% – det kan det vel ikke være noen som helst tvil om?

For fremtiden anbefaler vi derfor at du sparer opp penger på forhånd til å betale ferien med, men at du allikevel betaler reisen med kredittkort. Deretter overfører du pengene du har spart til din kredittkortkonto slik at du unngår rentene der, men samtidig kan nyte godt av fordelene som finnes ved å betale med slike kort.