Også nedgang i bestillinger til Tyrkia

Som vi skrev i et innlegg tidligere her på siden så har nordmenn begynt å legge inn et sikkerhetsmoment i feriebestillingene sine, og med tanke på all uroen som er rundt omkring i verden er kanskje ikke dette så veldig rart.

Det er mange feriesteder som merker nedgang nå og som vi skrev i den nevnte artikkelen så er Tunisia og Egypt blant de landene som er hardest rammet i så måte. Det er ikke slik lenger at vi pakker med oss kredittkortene våre og bare reiser avgårde til de nevnte landene, og reiseselskapene er sågar åpne for at kundene kan få endre bestillingene sine og få velge andre destinasjoner – selv om UD ikke fraråder nordmenn å reise til et land som Egypt.

Noe som er litt mer overraskende for reiseselskapene er at man også opplever en merkbar nedgang i antallet bestillinger til tradisjonelt meget populære Tyrkia. At de er overrasket får vel stå for deres egen regning, men for de som følger med i mediene så er det ikke så rart. Vi tror at nordmenn har kommet til et metningspunkt når det gjelder uroligheter i disse landene, og at det nå skal svært, svært lite til før vi vender nesten til andre steder. I 2015 fikk også feriebyene merke på uroligheter, selv om det på ingen måte var noen form for terror, men allikevel skaper slike hendelser med voldsomme demonstrasjoner umiddelbart en uro for folk som skal reise dit med sine barn – og det er selvsagt en helt naturlig reaksjon. Det finner ingen garantier, og med de siste terroraksjonene som har rammet både Istanbul og Ankara så kan det rett og slett hende at mange har fått nok og at de ikke orker å risikere noe som helst.

På ferie skal man kunne slappe av og slippe å tenke på slike ting.