Penger i utlandet

Tusenvis av nordmenn valfarter hver eneste sommer til utlandet og det er ingen tvil: det er mange som kommer til å havne i økonomiske problemer der, og dette kan det være flere årsaker til.

Noen vil havne i en lei knipe hvor de kan oppleve at kortene deres blir stjålet, mens andre kanskje har vært sløv med forsikringene sine og ikke har dette på plass før reisen tar til. Man kan være så uheldig at man blir syk på reisen, og hvis man må ha medisinsk hjelp, og da spesielt kirurgisk eller trenger spesiell medisin, så kan bankkontoen få seg et realt sjokk. Hva gjør man da?

Gode råd er som kjent dyre, og det er mange ting må klaffe da, og får man et akutt behov for penger så kan det lønne seg å ta en telefon til en tilbyder av forbrukslån. Årsaken til at man kan gjøre det er rett og slett fordi disse tilbyderne kan skaffe penger svært fort og sette inn på din konto ved behov – og i dag trenger du heller ikke å signere papirer fysisk for å få et lån. Det eneste du trenger å ta med deg på ferie er faktisk din Bank-ID og ved hjelp av denne kan du signere alle papirene elektronisk. Dette er fullgodt med en vanlig signatur og dette vil også sørge for at prosessen gjøres adskillig raskere enn om man måtte ha ventet på vanlig postgang.

Pengene kan faktisk, hvis du starter prosessen tidlig på dagen, være på kontoen din i løpet av den samme dagen, men da må du sitte klar med datamaskinen og svare på alle henvendelser så kjapt som overhodet mulig. Det kan for eksempel være smart å ha scannet inn personlige dokumenter før ferien som du har sendt på e-post til deg selv. Da har du alt parat hvis det skulle bli nødvendig, og du kan dermed sende over alt som måtte behøves i løpet av noen sekunder.