Pulserende New York

Ønsker du å oppleve hele verden på en og samme reise med kun én destinasjon? Da skal du bare krysse av for New York og begynne planleggingen umiddelbart!

Skal du oppleve New York er det viktig at du setter av godt med tid og at du gjør deg kjent med byen på forhånd for her er det virkelig mye å ta fatt i og oppleve. Byen som blant annet er kjent for sine snorrette gater på kryss og tvers er enormt stor og sentrumsområdene huser 8,5 millioner innbyggere – ganske ekstremt med andre ord. Tar man med hele storbyområdet stiger tallet til rundt 22 millioner mennesker.

Hvis vi skal bruke en gammel klisje for å beskrive byen så vil ‘smeltedigel’ være det korrekte valget. Vi snakket om å oppleve hele verden på en plass og det kan man nesten i praksis oppleve i New York. Byen er en salg blanding av forskjellige folkeslag og kulturer og det er ingen tvil om at byen er blant verdens frodigste og mest spennende!

Opp gjennom historien har forskjellige folkeslag satt sitt preg på byen og det er utvilsomt derfor den i dag har fått den statusen den er. Beskrivelser som ‘verdens beste by’ er med andre ord absolutt ikke en overdrivelse eller feil!

Både når det gjelder finans og kultur er byen et av verdens midtpunkt og plasserer seg naturligvis på øverste hylle sammen med for eksempel London og Paris.

Mange har vært engstelige for å reise til New York og USA generelt på grunn av kriminaliteten, men for noen år siden tok man tak i dette problemet for alvor. Det som da skjedde er nesten for fantastisk å regne, men i dag er byen faktisk blitt den tryggeste i hele USA – det vil si den byen som har minst kriminalitet.

Skal du til New York i sommer? God tur fra oss!