Skal delta i Earth Hour 2015

Earth Hour markeres over hele verden også i år og denne gangen er det lørdag 28. mars fra kl. 2030 til 2130 som gjelder. Bømlo kommune skal delta i klimakampanjen som arrangeres for 7. gang i år og være en del av det verdensomspenende forsøket på å sette fokus på miljøet. Detter langt i fra første gangen kommunen er med, og Earth Hour i fjor ble en stor suksess. Da var 208 kommuner påmeldt mot 178 året før, og også bedrifter, organisasjoner og kirker slutter seg til kampanjen.

Ordfører Odd Harald Hovland sier tiltaket er godt og at Bømlo kommune derfor ønsker å støtte og delta i dette, samt at han ber om at ansatte i kommunene også deltar på hjemmefronten.

I fjor var det arrangementer i forbindelse med Earth Hour over hele landet, og man kunne oppeleve både konserter, fakkelslalåm, utstillinger og mye mer: engasjementet er uansett på tur opp og det blir spennende å se hvordan årets markering vil bli. WWF har i alle fall troen på at Earth Hour vil bli rekordstort i 2015, og det er bare å krysse fingrene for at de har rett.

I fjor ble lysene i Operaen, Slottet, Nidarosdomen, Holmenkollen og moskeen på Grønland slukket, og i moskeen var dette for første gang.

Ikonbygg spredt utover hele verden var også med på å slukke lysene i én time, og deriblant pyramidene i Giza, Tower Bridge i London, Kristusstaturen i Rio, Times Square i New York og operahuset i Sydney for å nevne noen.

Når det er sagt: Earth Hour handler ikke om å spare strøm i én time, men om at man ønsker å sende et symbolsk budskap til beslutningstakerne i samfunnet. Målet er å fortelle at det finnes et stort engasjement for miljøet og at vi ønsker å bidra gjennom en felles klimadugnad.