Tenkt deg utenlands?

Har du i løpet av den nærmeste fremtiden tenkt deg utenlands eller går med planer om å bestille deg en langhelg i en spennende by? Da har vi en aldri så liten anbefaling å komme med før du reiser, eventuelt bestiller.

Vi starter først med noen velmenende råd når før du tenker på å bestille deg en utenlandstur. Det er en opplest og vedtatt sannhet at du bestandig skal betale for ferieturen din med kredittkortet ditt. Dette er det klare grunner til, og i første rekke må vi her nevne at du ved å bruke kortet som betalingsmiddel er beskyttet mot uforutsette hendelser som for eksempel konkurser på flyselskap og hotell. Betaler du med et vanlig kort så har du ikke den samme beskyttelse – det er altså kredittkort som gjelder fremfor debetkortet. Unntaket her er om du bestiller for eksempel via en turoperatør ettersom du da er beskyttet gjennom dem.

Det andre vi tenker å trekke frem er bruken av kort mens du befinner deg i utlandet. Også her er det smartest å velge kredittkortet. Man vet aldri hvilke situasjoner man kan havne i når man er i utlandet og det er naturligvis den økonomis trygghet det er snakk om her. Du kan for eksempel bli utsatt for svindelforsøk når du er på en restaurant eller at en butikk belaster kontoen din for mye mer enn det du skal betale. Da har du en god mulighet til i ettertid å sammenligne kvitteringer med den faktiske kontoutskriften på kredittkortet ditt. Har det forekommet noen uregelmessigheter vil du derfor kunne henvende deg til banken som har utstedt kortet og kreve pengene refundert.

Som forbruker står du nemlig veldig sterkt når det gjelder bruken av kredittkort, og dette er en fordel ikke alle er klar over. Gjennom kredittkjøpsloven er man godt beskyttet når det kommer til uforutsette hendelser og dette er en trygghet man faktisk ikke har råd til å la være å benytte seg av. Ønsker du å ta ferien på avbetalingen anbefaler vi imidlertid et forbrukslån, men at du allikevel bruker kredittkortet til selve betalingen før du sletter kredittkortgjelden med lån som dette.