Utvid horisonten

Som en reiselivs-glad side så er det på sin plass å komme med noen anbefalinger i ny og ne, og denne gangen skal vi være litt utradisjonelle i vårt forslag. Har du noen gang vurdert å flytte permanent til utlandet? Eller permanent og permanent, kanskje for noen år i starten kanskje? Kanskje har du en jobb som lar seg kombinere med dette ønsket? Det er mange som har it-relaterte arbeidsplasser og som faktisk kan jobbe fra sin egen bolig, og for denne arbeidsgruppen er det naturligvis veldig gode muligheter for å gjennomføre dette.

Det vi anbefaler er å gjøre dette over flere år, altså at man søker om boliglån, for på denne måten å unngå at dette blir en stressende situasjon. Hvis man bare skal være i noen måneder eller et års tid rekker man egentlig ikke å gjøre seg kjent med nærområdet og skikker/kultur i det landet man besøker. Dette er egentlig essensielt, og hvis man ikke har tid eller mulighet til dette så kan man vel egentlig bare la det være.

Å flytte til utlandet er dessuten en såpass stor og omfattende jobb at det vil være uklokt å bare være der over en kort periode. Det er mange land som har meget billige leiligheter og blant de som er aller billigst er Thailand. Der kan man får veldig gode leiligheter til 1,5 millioner kroner og da er de ferdig innredet og klar til innflytting. Dette burde absolutt sjekkes ut og der er du garantert varme året gjennom – i spedd en skikkelig monsuntid!

Huset du eier hjemme i Norge kan du leie ut i den samme perioden og på den måten betjene lånet du har på det. Du slipper dessuten å gå gjennom en mulig langvarig periode og mye arbeid i forbindelse med salg – og sist men ikke minst så har du et hus å vende hjem til hvis du ikke trives i utlandet.